Zacvičte si v kancelárii

16.05.2014 16:43

Ako si udržať motiváciu, ako bojovať s poklesom záujmu o pravidelné cvičenie? Ako znova začať s pravidelným cvičením? To nám poradí Samantha Clayton, bývalá olympionička, v súčasnosti riaditeľka Herbalife pre fitness a jej tipy, ako si môžeme zacvičiť aj v kancelárii, ak chceme schudnúť..Samantha Clayton ponúka tipy na jednoduché cvičenie v kancelárii, ktoré vás namotivuje a dovedie k pohybu

 

Sedíte celý deň za stolom? Nie je to nič zvláštne, pretože s dnešnými modernými technológiami môžete robiť takmer všetko na počítači. Náš život vyžaduje menej pohybu než kedykoľvek predtým, ale naše telá boli stvorené na pohyb a potrebujú ho každý deň.

Technológie nám umožňujú byť efektívnejší, ale naše telo za to často platí vysokú daň. Ak sa nehýbeme, môžeme pociťovať únavu, stuhnutosť a bolesť.

Kancelárske priestory sú často navrhnuté tak, že s nejakým pohybom vôbec nepočítajú, ale dovoľte mi, aby som sa s vami podelila o pár tipov na to, ako môžete zostať počas dňa aktívni, udržať si energiu a skvelý pocit.

Pokúste sa vyčleniť si 30 minút na cvičenie a zahrnúť ich do vašej každodennej rutiny. Pochopenie, že to nemusí byť 30 minút vkuse vás môže inšpirovať k malej päťminútovej rozcvičke, kedykoľvek to bude možné. Pamätajte, že päť minút síce nie je veľa času, ale je to lepšie ako nič.

 

PONAŤAHUJTE SA AJ ZA STOLOM

Zbavte sa stresu a ponaťahujte si boľavé svaly jednoduchými cvikmi priamo na vašej kancelárskej stoličke:

Ponaťahujte sa od hlavy až po päty, začnite krkom:

  • pomaly natiahnite hlavu smerom k ramenu
  • podržte počas 10 sekúnd
  • vystriedajte strany

 

Potom si uvoľnite ramená, aby ste sa zbavili bolesti, zvýšte si ohybnosť a dodajte silu:

  • robte oboma ramenami krúživé pohyby smerom dopredu
  • robte oboma ramenami krúživé pohyby smerom dozadu
  • opakujte 10-krát

 

Ponaťahujte si zápästie, aby bolo pripravené na prácu s počítačom:

  • natiahnite pažu s dlaňou smerom dolu
  • druhou rukou ťahajte prsty dolu
  • držte počas 3 sekúnd
  • potom prsty natiahnite
  • držte počas 3 sekúnd
  • opakujte striedavo na obe strany trikrát

 

Zbavte sa strnulých a unavených nôh cvikmi na pretiahnutie členkov a lýtok:

  • zodvihnite jednu nohu a natiahnite ju
  • ohnite ju v členku tak, aby prsty smerovali nahor
  • potom ju natiahnite tak, aby prsty smerovali nadol
  • urobte desaťkrát a opakujte aj s druhou nohou
  • nakreslite kruh prstami na nohách, najskôr v smere a potom v protismere hodinových ručičiek
  • vymeňte nohy

 

1. Drepy na stoličke:

Postavte sa pred svoju kancelársku stoličku, nohy na šírku bokov a napodobňujte proces sadania na stoličku. Keď sa stehná dotknú stoličky, opäť sa postavte a opakujte. Nezabudnite si skontrolovať, či ste si zabezpečili kolieska, ak máte stoličku s kolieskami.

Toto cvičenie tvaruje a posilňuje spodnú časť tela.

 

Bývalá olympionička a v súčasnosti riaditeľka Hebalife pre fitness Samantha Clayton dokazuje, že zacvičiť si môžeme aj v kancelárii. Cvik vhodný nielen pri chudnutí na posilnenie spodnej časti tela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Tricepsové kliky s oporou o stoličku:

Položte ruky na predný okraj stoličky pre podporu a predsuňte panvu dopredu, ak nemáte stehná rovnobežne s podlahou, kolená ohnuté. Ohnite paže v lakti a spúšťajte sa dolu. Lakte ohnite tak, aby boli za vami a neuhýbali do strán, spusťte sa o pár centimetrov tak, aby ste pocítili váhu svojho tela a potom sa vráťte do východiskového bodu.

Tento cvik posilňuje tricepsový sval na zadnej strane vašich paží.

 

Samantha Clayton, bývalá olympionička a v súčasnosti riaditeľka Herbalife pre fitness ukazuje ďalší cvik vhodný nielen na chudnutie - cvik na posilnenie zadnej strany paží. Výhodou je, že si ho môžeme zacvičiť aj v kancelárii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Posilňovanie brušných svalov na stoličke:

Posaďte sa na stoličke a ubezpečte sa, že sedíte s rovným chrbtom. Položte ruky za hlavu a zodvihnite koleno smerom k hrudi v snahe dotknúť sa ním opačnej ruky. Strany vystriedajte.

Tento cvik posilňuje strednú časť vášho tela.

 

Chudnutie a pohyb spolu bezúrostredne súvisia. Veľa ľudí s nadváhou sa vyhovára, že nemajú čas cvičiť. Bývalá olympionička a v súčasnosti riaditeľka Herbalife pre fitness Samantha Clayton dokazuje, že zacvičiť si môžeme napríklad aj v kancelárii. Pozrite si cvik vhodný na posilnenie spodnej časti vášho tela.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ďalšie tipy alebo buďte pripravení:

- Zistite, či môžete nahradiť aspoň na pár hodín denne kancelársku stoličku fitness loptou. Sedieť na nej vás prinúti zapojiť stred vášho tela a precvičiť si správne držanie

- Závažie na členky je skvelé pri precvičovaní nôh za vaším kancelárskym stolom

- Prineste si posilňovaciu gumu, ktoré môžete používať každý deň. Je ľahká a všestranná a pomôže vám pridať jednoduché, ale účinné posilňujúce cviky do vášho pracovného dňa.

Zdroj: Herbalife Today

 

 

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.