Výborný šošovicový šalát

24.07.2014 10:41

Strukoviny medzi skvelé lacné, a pritom z výživového hľadiska skvelé potraviny. Vyskúšajte ľahký letný šošovicový šalát, ktorý môže nahradiť aj vaše hlavné jedlo.        .yn

Medzi potraviny, ktoré sú nielen lacné, ale aj skvelé z výživového hľadiska a na ktoré sme žiaľ, v posledných rokoch zabudli, patria strukoviny. A pritom sú nabité rastlinnými bielkovinami, ktorých v jedálnom lístku nemáme stále dosť, vitamínmi, minerálnymi látkami aj vlákninou.

Práve vláknine dávajú viacerí za vinu, že sa strukoviny neobjavujú častejšie na ich jedálnom lístku, pretože im spôsobujú „nafukovacie“ ťažkosti. Bola by však škoda len kvôli tomu nekonzumovať ich. Ak aj vy patríte medzi takto postihnutých, ideálne je začať so šošovicou. Zo všetkých strukovín obsahuje najmenej vlákniny, a teda aj najmenej potenciálneho „nafukovacieho nebezpečenstva“.

A pretože sa pohybujeme na stránkach venovaných štíhlej línii, skúste šošovicu nie v podobe tradičnej slovenskej šošovicovej polievky či prívarku so smotanou a klobásou, ale v podobe ľahkého letného šalátu, ktorý pokojne môžete vymeniť za letný obed.

Ďalším bonusom je jeho superrýchla príprava, stačí, aby ste si deň vopred šošovicu uvarili.

 

Postup: uvarenú a vychladnutú šošovicu v miske zmiešame s pretlačeným cesnakom a bielym jogurtom. Dáme ho toľko, aby sa nám dal dobre rozmiešať. Potom stačí už len podľa chuti pridať trochu soli a môžete konzumovať.

 

Dobrú chuť!

Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.