Strašidlá
Hoci názov znie asi trocha strašidelne, skrýva sa za ním sladkosť, ktorú môžeme označiť prívastkom zdravá. Je bez štipky pridaného cukru, tuku či múky a pochutiť si na nej môžu aj tí, ktorí si strážia líniu.
Navyše pri jej príprave nemusíte zapínať rúru, ani umývať plechy J
U nás doma táto mňamka už veľa, veľa rokov nemôže chýbať pri žiadnych sviatkoch a oslavách. Verím, že si na nej pochutíte aj vy.
Potrebujeme:
30 ks pekných veľkých polovíc vlašských orechov, 30 ks mäkkých sušených sliviek, 30 ks sušených marhúľ (ak ich nemáme z vlastnej zásoby, ale kúpené v obchode, pred použitím ich opláchneme), 30 ks veľkých hrozienok, 30 ks špáradiel (radšej aj viac, často sa lámu)
Poleva: 150 g 74-percentnej čokolády (fajšmekri použijú asi 81-percentnú)
Na obaľovanie: 50 g strúhaného kokosu
Postup:
Na špáradlo postupne napichneme (podobne ako keď pripravujeme ihlu na ražniči) polovicu vlašského orecha, sušenú slivku, marhuľu a hrozienko.
Špáradlo chytíme za opačný koniec, namočíme do čokolády, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli a obalíme v strúhanom kokose.
A to je všetko...
Ak sa vám dielo podarí, malo by vyzerať asi takto: