Prichádza skutočný záchranca ľudských životov

26.09.2014 08:14

Ročne na Slovensku prídeme o jedno menšie, 30-tisícové mesto. Nie vinou tsunami, zemetrasenia či inej živelnej pohromy, ale srdcovocievnych ochorení. V počte úmrtí na ne sme stále, žiaľ, na popredných priečkach medzi vyspelými krajinami.

Môžem pridať ďalší údaj – máme 2,5-násobne vyššiu úmrtnosť, ako je vo väčšine krajín vyspelej Európy.

Odborníci v tom majú jasno, keď pomenúvajú príčiny tohto stavu. Je ním nesprávny životný štýl, ktorý sa pod ne podpisuje až 80 percentami.

Dvaja významní a poprední slovenskí kardiológovia, G. Kamenský a D. Pella, v knihe Zdravý životný štýl uvádzajú, že  zdravotníctvo je schopné znížiť chorobnosť a úmrtnosť na ochorenia srdca a ciev iba približne v 10 percentách. Ešte do hrozivejších súvislostí sa tento fakt dostáva, keď k nemu priradíme ich ďalšie konštatovania, a to, že

„ 9 z 10 občanov Slovenska má nielen minimálne jeden závažný rizikový faktor (väčšina má 2 – 3), ale ich kontrola, teda dosahovanie priaznivých parametrov napríklad krvného tlaku, cholesterolu, hmotnosti a pod. je mimoriadne nepriaznivá...“ ... „ hlavným problémom je, že riziká (vysoký krvný tlak, vysoký cholesterol, obezita, cukrovka, fajčenie, nedostatok fyzickej aktivity a pod.) väčšinou „nebolia“, nijako nám nesignalizujú, že je zle a hrozí nám infarkt alebo mozgová porážka.“

 

Verím, že správa, ktorú vám teraz prinášam, je jedna z najlepších, aké ste kedy počuli. Na Slovensko totiž prichádza „niečo“, čo môže poslať do histórie súčasné štatistiky o počte ochorení a úmrtí na srdcovocievne ochorenia. Zdá sa vám to príliš bombastické označenie? Pomôžem si jediným z mnohých prirovnaní, ktoré v tejto súvislosti existujú:

 „Objav nitridu dusnatého Louisom Ignarrom a úloha, ktorú zohráva pri znižovaní výskytu kardiovaskulárnych ochorení, je rovnako dôležitá ako bol objav penicilínu a inzulínu.“  David Heber, M.D.Ph.D., riaditeľ UCLA – Centra pre ľudskú výživu

To „niečo“ sa volá NITEWORKS.  Ak dovolíte, ešte vás budem chvíľu držať v napätí a skôr, než celkom konkrétne odhalíme, čo to je, začítajte sa do úryvkov knihy dr. L. Ignarra

 

Úryvky z knihy Program Ano NO, skutočný záchranca života

dr. Louisa Ignarra, laureáta Nobelovej ceny za medicínu

 

Ročne na Slovensku prídeme o jedno menšie, 30-tisícové mesto. Nie vinou tsunami, zemetrasenia či inej živelnej pohromy, ale srdcovocievnych ochorení. V počte úmrtí na ne sme stále, žiaľ, na popredných priečkach medzi vyspelými krajinami.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vedecký objav storočia: pôsobenie zázračnej molekuly - oxidu dusnatého - môžeme ovplyvniť my sami

 NO je účinný spojenec proti:

  • kardiovaskulárnym ochoreniam
  • cukrovke
  • erektílnej dysfunkcii
  • reumatickej artritíde
  • rakovine
  • vredom
  • močovej inkontinencii
  • infekciám
  • Alzheimerovej chorobe
  • zápalovým ochoreniam
  • roztrúsenej skleróze

 

Program Áno NO – Oxid dusnatý – prirodzený zázračný kardiovaskulárny liek

Udelenie Nobelovej ceny za medicínu znamenajúce vyvrcholenie mojej profesnej kariéry potvrdilo, že výsledok môjho desaťročie trvajúceho výskumu znamená prielom, ktorý zásadne a trvalo zmení lekársku vedu.

Moji kolegovia Ferid Murad a Robert Furchgott a ja sme objavili „atóm“ kardiovaskulárneho zdravia – nepatrnú molekulu nazývajúcu sa oxid dusnatý, medzi chemikmi známy ako NO. Telo si ho vytvára na ochranu tepien a žíl pred tvorbou plakov, ktoré sú príčinou mozgovej mŕtvice, a na udržiavanie normálneho krvného tlaku, lebo spriechodňuje tepny a tým reguluje prietok krvi a chráni pred infarktom. Oxid dusnatý je zázračný prírodný liek na kardiovaskulárne ochorenia, ktorý si telo dokáže vyrobiť samo.

Hoci je oxid dusnatý pre naše zdravie taký cenný, jeho totožnosť je temer neznáma. Keby som sa opýtal v miestnosti plnej čitateľov, ako ste vy, čo je oxid dusnatý, s najväčšou pravdepodobnosťou by som dostal odpoveď, že je to rajský plyn, s ktorým sa môžeme stretnúť u zubára. To je však oxid dusný. Iná odpoveď by znela, že oxid dusnatý je kľúčovou zložkou výbušnín, ako je napríklad dynamit. Tentoraz by zamenili oxid dusnatý s kyselinou dusnou. Ďalší by tvrdili, že oxid dusnatý je obsiahnutý v cigaretovom dyme a že tvorí škodlivú zložku výfukových plynov, ktoré sú príčinou smogu a kyslých dažďov. Táto posledná skupina by mala pravdu, popisovala by však to, čo bolo považované za primárne účinky oxidu dusnatého predtým, než výsledky môjho výskumu dramaticky zmenili názor vedeckého sveta na NO.

Naše objavy môžu pomôcť mnoho miliónom ľudí chrániť srdce a vaskulárny systém, dokonca aj tým, ktorí sú už ochorením srdca postihnutí. Ak sa nám podarí v dohľadnom čase vymiesť ochorenia srdca, mohlo by byť zachránených mnoho ľudských životov.

Verím, že už čoskoro sa výskyt kardiovaskulárnych ochorení všeobecne zníži tak, ako to lekárska veda ešte pred desiatimi rokmi nepredpokladala ani v tých najoptimistickejších odhadoch.

PROGRAM ÁNO NO – SKUTOČNÝ ZÁCHRANCA ŽIVOTA

Ak sa pustíte do môjho trojzložkového programu, ktorý má pomôcť vášmu kardiovaskulárnemu systému vzdorovať veku zvýšenou produkciou NO, môžete si znížiť krvný tlak a zachovať priechodnosť a pružnosť cievneho systému. Bez toho, aby ste museli zásadne meniť svoju životosprávu, budete vyživovať každú bunku v tele – jednoducho tým, že do svojho jedálnička zaradíte potraviny s priateľským vzťahom k NO, budete užívať cielené výživové doplnky a dodržiavať mierny, nezaťažujúci fitness program ušitý na mieru vášmu zdravotnému stavu a vašej kondícii.

Každá jednotlivá časť programu má sama osebe kladný vplyv na kardiovaskulárny systém, ale v spojení s programom Ano NO, vďaka procesu, ktorý sa nazýva súčinnosť (synergia), je dosiahnutý účinok veľmi silný. Obrazne povedané, v tomto prípade je celok väčší než súčet jeho častí – každá zložka programu nielenže sama osebe prispieva k tvorbe NO, ale podporuje aj schopnosť ostatných zložiek jeho produkciu zvyšovať.

Rozhodujúcim príkladom súčinnosti v programe Áno NO, ktorej výsledkom je NO, sú aminokyseliny L-arginín a L-citrulín, ktoré odporúčam užívať v kombinácii so štyrmi antioxidantmi. Môj výskum ukazuje, že keď užívate len L-arginín, ktorý je dominantným zdrojom NO, nepodarí sa z neho získať maximum na váš prospech. Zistil som, že zapojením synergického partnera L-citrulínu sa v porovnaní s výsledkami dosiahnutými pri užívaní samotného L-arginínu, výrazne zlepší schopnosť tela produkovať NO. TO isté platí o antioxidantoch, ktorých súčinnosť spočíva v tom, že chráni vzniknutý NO pred oxidáciou a tým zaručuje jeho účinné využitie v tele.

 

 

Varovanie: Pozor na podvodníkov

Nenechajte sa zmiasť tým, že sa na trhu objavuje čoraz väčšie množstvo výrobkov, ktoré údajne zvyšujú produkciu „oxidu dusnatého“. Predstavujú zväčša vedecky spochybnené pokusy o zvýšenie tvorby NO bez toho, aby boli presne aplikované moje objavy ocenené Nobelovou cenou. Tieto produkty často obsahujú L-arginín, čo je samozrejme aminokyselina, ktorú telo premení na NO. Väčšina z nich však telu nedodáva túto aminokyselinu v množstve dostatočnom na tvorbu NO. Dávky L-arginínu, ktoré sú predpísané v mojom programe (4 – 6 gramov denne), boli stanovené na základe prísnych laboratórnych skúšok tak, aby bolo zvýšená produkcia NO a maximálne využitá na zlepšenie kardiovaskulárneho zdravia.

Výrobkov s takým obsahom L-arginínu je na trhu len málo. Môj výskum dokazuje, že L-arginín v dávkach nižších než 4 – 6 gramov  vyvoláva temer nulové zvýšenie produkcie NO. V tomto prípade platí „všetko, alebo nič“ – účinná je len plná dávka L-arginínu.

Okrem nedostatočného dávkovania L-arginínu týmto výrobkom úplne chýba vlastná podstata môjho programu. Tou je súčinnosť medzi L-arginínom (v dostatočne veľkej dávke), L-citrulínom a kľúčovými antioxidantmi, ktorá je podstatou výrazného zvýšenia produkcie oxidu dusnatého v tele. Bez správnej kombinácie uvedených živín, ktorá vo väčšine týchto výrobkov chýba, vám terapia NO prinesie len veľmi malý alebo dokonca žiaden úžitok.

Kým si kúpite niektorý z výrobkov na zvýšenie produkcie NO, skontrolujte si údaje o jeho zložení.

Ako NO bojuje proti hypertenzii: Oxid dusnatý je schopný rozširovať hladké svalstvo ciev oveľa účinnejšie ako ktorýkoľvek iný faktor v tele. Rozšírením sa cievy uvoľnia, krv nimi môže ľahko pretekať – a s veľkou pravdepodobnosťou sa zníži aj krvný tlak..

Ako bojuje NO proti ateroskleróze: Ateroskleróza sa podobne ako hypertenzia významne angažuje pri poškodzovaní endotelu, čo spôsobuje pokles produkcie NO. Ak bude vaše telo vyrábať adekvátne alebo dokonca zvýšené množstvo oxidu dusnatého, zníži sa pravdepodobnosť tvorby plakov a vzniku aterosklerózy alebo bude možná náprava.

Ako bojuje NO proti infarktu srdca: NO chráni pred infarktom tým, že znižuje krvný tlak a cholesterol a zlepšuje krvný obeh

Ako No bojuje proti mozgovej mŕtvici: Proti mozgovej mŕtvici má NO dve hlavné zbrane – pôsobí ako prevencia proti tvorbe krvných zrazenín a zabraňuje vytváraniu aterosklerotických plakov v cievach.

 

Možno ste po rozhovore s lekárom zistili, že je potrebné, aby ste znížili svoj krvný tlak a tep a zlepšili priechodnosť ciev, aby mohla krv rytmicky prúdiť do každej bunky tela. Úloha sa nebude zdať taká ťažká, ak sa zoznámite s regenerujúcimi vlastnosťami oxidu dusnatého, ktorý sa tvorí v tepnách. NO pomáha udržiavať pružnosť ciev, lebo je to „signálna“ molekula, ktorá oznamuje cievam, že je potrebné, aby sa rozšírili. Náprava poškodenia spôsobeného kardiovaskulárnym ochorením bez rizikového a často neúčinného chirurgického zákroku bola dlho považovaná za nemožnú. Získal som Nobelovu cenu za to, že som dokázal, aké zastarané je toto uvažovanie. Teraz vieme, že je možné zvrátiť kardiovaskulárne poškodenie pomocou „zázračného lieku“, oxidu dusnatého, ktorý si telo samo vyrába.

Oxid dusnatý je účinná signálna molekula, ktorá sa vyskytuje v kardiovaskulárnom a nervovom systéme aj v celom tele. NO preniká membránami a vysiela konkrétne správy alebo biologické signály, ktoré regulujú bunkovú činnosť a dávajú telu príkazy na vykonanie určitej funkcie. NO ovplyvňuje funkciu skutočne všetkých telesných orgánov, vrátane pľúc, pečene, obličiek, žalúdka, genitálií a samozrejme srdca.

K mnohým životne dôležitým úlohám, ktoré NO vykonáva, patrí jeho úloha vazodilatátora, čo znamená, že pomáha regulovať prietok krvi do každej časti tela. NO uvoľňuje a rozširuje cievy, aby krv mohla účinne zásobovať srdce. NO tiež zabraňuje tvorbe krvných zrazenín, ktoré sú pôvodcami mozgovej mŕtvice a srdcového infarktu, a reguluje krvný tlak.

 K ďalším kľúčovým úlohám NO patrí jeho pôsobenie na spomaľovanie tvorby aterosklerotických plátov v cievach. Iste si spomeniete, že pláty sa tvoria usadzovaním cholesterolu v koronárnych tepnách a môžu zúžiť alebo dokonca zablokovať a tým obmedziť zásobovanie srdca krvou.

Môj výskum dáva jasne najavo, že využitím schopnosti oxidu dusnatého potláčať tvorbu aterosklerotických plakov, môže liečba NO pomáhať znižovať cholesterol v súčinnosti s bežne predpisovanými statínmi. Je logické, že liečba NO v kombinácii so statínmi je nielen bezpečná, ale tiež zvyšuje účinky týchto liekov, pretože jeden z významných mechanizmov týchto liekov je zvyšovanie a udržiavanie produkcie NO. Funguje rovnako, ale prirodzeným spôsobom.

Imunitný systém využíva NO na ničenie infekčných baktérií, vírusov a parazitov a dokonca obmedzuje bujnenie určitých typov rakovinových buniek. U osôb s miernym až ťažkým diabetom môže oxid dusnatý zabrániť radu bežných, ale závažných komplikácií týkajúcich sa predovšetkým poruchy krvného toku. NO má tiež zásadný význam na fungovanie pamäti, pretože mozog ho využíva na ukladanie a vybavovanie dlhodobých spomienok aj na prenos informácií. V súčasnosti sa zaoberáme významnou úlohou, ktorú NO zrejme zohráva v prevencii Alzheimerovej choroby.  

Predmetom výskumu je teraz schopnosť NO znižovať opuchy a ťažkosti pri artritíde, ktorú má vďaka svojim protizápalovým účinkom. NO tiež bráni rozvoju žalúdočných vredov tým, že zabezpečuje normálne prekrvovanie sliznice tráviaceho traktu. Ako neurotransmiter zvyšuje prekrvovanie genitálií a je preto dôležitý na zabezpečenie normálnej sexuálnej funkcie. Moje objavy v tejto oblasti viedli k vývoju lieku Viagra. NO je silný antioxidant, ktorý inaktivuje „voľné kyslíkové radikály“ v tele, podieľajúce sa na vzniku štyroch hlavných smrteľných chorôb v Amerike: rakoviny, cukrovky, ochorenia srdca a mozgovej mŕtvice.

Zdá sa, že využitie oxidu dusnatého v tele má nekonečné možnosti. S rastúcim záujmom vedcov stále stúpa počet prípadov, kedy táto jedinečná molekula zohráva zásadnú rolu. Mnohostranné využitie NO bude podrobnejšie popísané v ďalších kapitolách. Na tomto mieste by som však chcel zdôrazniť jeho význam pre skutočne každú telesnú funkciu. 

 

Očakávaný prínos NO

Môj program Áno NO má potenciál na zvýšenie normálnej produkcie a činnosti oxidu dusnatého v tele a tým na zlepšenie kardiovaskulárneho systému. Dodržiavaním programu dosiahnete:

  • zníženie krvného tlaku
  • zlepšenie krvného obehu
  • spomalenie nástupu alebo progresie aterosklerózy
  • zníženie (a možnú prevenciu) pravdepodobnosti srdcového infarktu alebo mozgovej mŕtvice.

 

Nie sú to žiadne nepodložené, bezvýznamné tvrdenia. Sú založené na vedeckom výskume, na štúdiách spracovávaných v mojom vlastnom laboratóriu na lekárskej fakulte UCLA v Kalifornii a na výskumoch ďalších odborníkov na celom svete.

Bez ohľadu na vek alebo fyzický stav môžete teraz na základe mojich odporúčaní donútiť NO produkovaný vaším telom k oveľa efektívnejšej práci.

Ak poviete Áno NO, prospeje to vášmu srdcu aj celému telu.

 

Dr. Louis Ignarro, je uznávaným profesorom farmakológie na Lekárskej fakulte Kalifornskej univerzity v Los Angeles. V roku 1998 mu bola udelená Nobelova cena za medicínu za výskum oxidu dusnatého. Vyvinul potravinový doplnok Niteworks.teľ Nobelovej ceny za medicínu za objav

 

 

 

 

Dr. Louis Ignarro je uznávaným profesorom farmakológie na Lekárskej fakulte Kalifornskej univerzity v Los Angeles. V roku 1998 mu bola udelená Nobelova cena za medicínu za výskum oxidu dusnatého. Získal prívlastok „vedec, ktorý zmenil medicínu“.

 

  • Oxid dusnatý je najdôležitejšou molekulou v tele
  • NO ovplyvňuje funkcie skutočne všetkých orgánov v ľudskom tele, od srdca, cez pľúca až po žalúdok
  • NO dokáže uvoľniť cievy, znížiť krvný tlak a obmedziť nebezpečenstvo vzniku srdcového infarktu alebo mozgovej mŕtvice
  • Primerané hladiny No zohrávajú významnú rolu v prevencii diabetických komplikácií, Alzheimerovej choroby, erektílnej dysfunkcie, artritídy, infekcií a žalúdočných vredov

 

 

Skúsenosti klientov

Som veľký fanúšik NO

Môj otec zomrel na srdcovú chorobu v 58 rokoch. Ja by som tu chcel byť o niečo dlhšie, kvôli deťom. Veľmi verím na výživové doplnky zvyšujúce tvorbu NO, správnu stravu aj pravidelné cvičenie. Okrem dlhodobého prospešného vplyvu na zdravie som pocítil aj ďalšie pozitívne účinky, napríklad oveľa lepšie spím. Nedávno som začal užívať doplnky pred cvičením a zistil som, že počas cvičenia mám oveľa väčšiu výdrž a nižší tep srdca. Zistil som tiež obrovské zlepšenie v dýchaní. Som alergik a pracujem vonku. Terapia NO mi umožňuje oproti minulosti oveľa ľahšie zhlboka dýchať čerstvý vzduch.

Waine, 38, Oregon

 

Nikdy nie je neskoro

Ptec Sherry trpí vo svojich 72 rokoch kôrnatením tepien. „Pre chorobu už prišiel o jednu nohu a vzhľadom na trvalé opuchy a bolesti mu hrozilo, že stratí aj druhú. Po päťdennej terapii NO sa opuchy zmenšili o polovicu a nemá temer žiadne bolesti!“

 

Lepšie je byť v bezpečí

Ethan, vitálny 29-ročný maklér z Chicaga, sa stará o svoje zdravie aj tak, že päťkrát týždenne cvičí. Je v dobrej forme, aj tak sa však o svoje zdravie stará, pretože v rodinnej anamnéze sa na otcovej aj matkinej strane vyskytli srdcovo-cievne problémy. Jeho otec Gerald práve prekonal ľahký infarkt srdca v pomerne nízkom veku 55 rokov. Ethan so záujmom sledoval informácie o oxide dusnatom, ktoré sa objavili po udelení Nobelovej ceny a ktoré ho veľmi zaujali. Na webe našiel výživový doplnok na zvýšenie produkcie NO a objednal ho pre otca. Výsledky bolu prekvapujúce. Počas niekoľko týždňov sa Geraldov krvný tlak aj hladina cholesterolu začali približovať normálu. Tiež lepšie spal a zázračne rýchlo sa po infarkte zotavil.  „Na túto vec nedám dopustiť,“ vyhlásil Gerald. „Doslova mi zachránila život.!

Ethan nasledoval príklad svojho otca a začal tieto výživové doplnky užívať ako prevenciu. Hovorí, že po niekoľkých mesiacoch má dvakrát viac energie, než mával a urobí väčší kus práce za polovičný čas než predtým.

 

Čulá ako rybička

Karolina je zo San Franciska a má 32 rokov. Hovorí, že cíti, ako výživové doplnky na podporu NO zdvihli hmlu, ktorá dosiaľ zakrývala každé jej ráno. „Aby ste si urobili predstavu, ako som vyzerala pred terapiou oxidom dusnatým – chodila som v pyžame a hovorila: Mám alergiu na ráno. Trvalo mi hodinu aj viac, než som začala skutočne fungovať. Teraz zaspávam rýchlo, spím celú noc a ráno vstávam skôr, než zazvoní budík. Už sa necítim po prebudení taká malátna, vstávam čulá a v dobrej nálade. A za deň stuhnem toľko vecí, koľko som stíhala, keď som mala osemnásť!“

 

To je úplne iné cestovanie!

„Často cestujem do cudziny,“ píše 51-ročná Susan z Miami, „a jet lag* bol súčasťou môjho života, kým som neskúsila terapiu oxidom dusnatým. Krátko po tom, čo som terapiu začala, som zistila, že ma jet lag neobťažuje tak často a nie je taký silný. Beriem si výživové doplnky podporujúce tvorbu NO každý večer na cestách aj doma. Výsledkom je, že spím celú noc a budím sa odpočinutá bez ohľadu na to, kde som a aký čas mám v hlave.“

* Ťažkosti vznikajúce pri rýchlom prechode časových pásiem, najmä pri medzikontinentálnych letoch. (pozn.red.)

 

Počas pol hodiny nižší krvný tlak

Na lekárskej fakulte v nemeckom Hannoveri podávali desiatim zdravým ľuďom vnútrožilovo L-arginín (30-gramová dávka po 30 minútach). U pacientov došlo nielen k poklesu krvného tlaku, predovšetkým diastolického, ale o 33 % tiež pokleslo zhlukovanie alebo zhromažďovanie krvných doštičiek. Hladina NO v moči sa tiež zvýšila (tzv.NO3 – metabolit alebo derivát NO – vzrástol po infúzii L-arginínu o 65 %.)

 

L-arginín v krvnom obehu

V štúdii uskutočnenej na hannoverskej lekárskej fakulte skúmali vedci účinky L-arginínu na ochorenie periférnych tepien, čo je zúženie tepien na dolných končatinách, prejavujúce sa krutou bolesťou v lýtkových svaloch pri chôdzi (stav, ktorý sa nazýva „prerušované krívanie“(. Vedci vyhodnotili 39 pacientov s prerušovaným krívaním, ktorým podivali počas 3 mesiacov buď dvakrát denne infúziu L-arginínu (po 8 g), prostaglandínu 1 (vazodilatátor), alebo ich neliečili vôbec. Osoby, ktoré dostávali L-arginín, zaznamenali výrazné zlepšenie vo vzdialenosti, ktorú prešli s bolesťou a v absolútnej vzdialenosti, ktorú prešli, v porovnaní s osobami, ktorým bol podaný prostaglandín. U neliečených pacientov nebola zaznamenaná žiadna významná zmena. L-arginín tiež prispel k rozšíreniu ciev v stehnách súvisiacim s endetelovou funkciou, kým prostaglandín žiadne také zlepšenie neukázal. Vedci došli k záveru, že „obnovenie tvorby NO a vazodilatácie pomocou  L-arginínu, závisiace od endotelu, zlepší klinické príznaky prerušovaného krívania u pacientov trpiacich zúžením periférnych tepien“.

 

NO vracia formu

„S behaním som začínal od nuly,“ hovorí 45-ročný Dan zo San Diega. „Po tom, čo som tohto roku začal užívať výživové doplnky a funkčné potraviny podporujúce tvorbu NO, som potreboval len 3 týždne na to, aby som dosiahol v behu rovnaký čas ako vlani. A po behu sa mi pulz vracia do normálu oveľa rýchlejšie. Terapia NO mi vrátila formu, ktorú som mal v tridsiatke.“

 

 

Bleskové zníženie krvného tlaku

„Moj manžel bojoval minulý rok s vysokým tlakom. Užíval lieky na zníženie krvného tlaku, ale tohto roku mal tlak dokonca ešte vyšší, musel preto užívať ešte vyššie dávky liekov. V práci bol pod obrovským tlakom.

Večer 10. júna som mu podala výživový doplnok na zvýšenie produkcie NO. Uvádzam tu časť svojej ohromujúcej štatistiky:

Pred terapiou NO

 

Dátum              TK

6/7                    150/82

6/8                    145/94

6/9                    146/96

6/10                  141/97

6/11                   127/87

6/12                   121/87

Nie sú to neuveriteľné výsledky? OD tejto chvíle sme zarytí zástancovia NO!“

Patricia, 53, Boston

 

                   

Prípad s dobrým koncom

Joanne a Terry boli zničení, keď sa dozvedeli, že ich novonarodená dcérka trpí život ohrozujúcim ochorením dýchacích ciest, ktoré je známe ako pretrvávajúca pľúcna hypertenzia novorodencov. Lekár im oznámil, že príčina tohto veľmi závažného stavu ešte nebola určená, ale zrejme je to neschopnosť novorodenca začať samostatne dýchať. Vysvetlil im, že niekoľko minút po pôrode reagujú krvné cievy v pľúcach zdravého novorodenca na vdychovaný vzduch tým, že sa rozšíria tak, aby nimi mohla pretekať krv, ktorá sa okysličuje a zbavuje kysličníka uhličitého. Kardiovaskulárny systém ich dievčatka sa však nevedel adaprtovať a výsledkom bol extrémne vysoký pulmonálny tlak, ktorý – ak je neliečený, môže spôsobiť poškodenie telesných systémov, alebo dokonca smrť. Keď chceli rodičia vedieť, čo pre ich dieťa môže urobiť, lekár sa zasmial. „ešte pred pár rokmi by som sa nesmial,“ začal, „ale v roku 1997 bolo zistené dvoma štúdiami, že inhalácia oxidu dusnatého – plynu, ktorý telo produkuje na rozširovanie ciev – zníži krvný tlak novorodencom s touto chorobou a veľmi zlepší ich zdravotný stav. Okrem toho pri aplikácii tejto neinvazívnej metódy nie je nevyhnutný riskantný chirurgický zákrok. Radím vám, aby ste súhlasili.“ Terry si spájal oxid dusnatý s výfukovými plynmi, a preto bol trochu skeptický. Obaja však mali k lekárovi úplnú dôveru a dali mu svoj súhlas. Výsledok liečby pripadal Joanne a Terrymu ako zázrak. Nielenže sa ich bábätko úplne uzdravilo, ale teraz má dievčatko už 4 roky a teší sa perfektnému zdraviu.

 

NO dosahuje neuveriteľné výsledky

Užívala som výživové doplnky na podporu tvorby NO tri týždne a môj krvný tlak klesol zo 163/94 na 124/80 - bez akýchkoľvek liekov!

Cahy, 55, Topeka

 

 

NO odstránil bolesť pri cvičení

„Štyrikrát týždenne chodím do miestnej telocvične a cvičím s činkami. Po trojtýždňovej terapii NO som zistil, že bolesti v rukách a nohách, ktoré som pociťoval počas cvičenia alebo po ňom, zmizli. Bol to zázrak!

Paul, 35, Los Angeles

 

Tlak klesá, energia stúpa

Charlie je z Washingtonu a má 48 rokov. Vždy veľa športoval, venoval sa behu, vzpieraniu a windsurfingu. Napriek tomu zistil, že má krvný tlak na hranici hypertenzie – 140/90. Potom sa dopočul o terapii oxidom dusnatým.

„Keď som začal s programom NO,“ hovorí Chlarlie, „klesol mi krvný tlak okamžite o tridsať bodov na optimálnu hladinu. Ale bol to najmä môj výkon v atletike, kde bol rozdiel najvýraznejší!“

„Osem kilometrov som zabehol v čase kratšom o 15 minút. Neuveriteľný rozdiel pociťujem tiež pri horských výstupoch. Skoro vôbec nemusím spomaľovať. Mám o dobrých tridsať percent lepšiu výdrž. Zdá sa, že by som mohol pokojne neustále chodiť bez akejkoľvek prestávky. Moja schopnosť regenerácie sa tiež úžasne zlepšila. Keď som predtým v silnejšom vetre surfoval päť hodín, nemohol som potom zvyčajne tri dni chodiť. S NO sa na druhý deň zobudím a vôbec nič ma nebolí.“

Pri takom športovom výkone, ktorý závisí od účinného prekrvovania svalov, neprekvapuje, že terapia NO tak silne zvyšuje vitalitu.

 

 

Dokonca ma zase chôdza teší

„Po troch týždňoch terapie NO som si všimol, že vo svojich diabetických nohách mám zase cit a že už nie sú neustále studené. Zdá sa, že zlepšovanie pokračuje. Dokonca ma zase chôdza teší.

Judy, 58, Duluth

 

 

To je ale vzpruha

„Mám 34 rokov a trpím miernou erektílnou dysfunkciou. Začal som terapiu NO ako ochranou proti ochoreniu srdca. Potom som zaregistroval, že sa zlepšil môj sexuálny život. Tri týždne po tom, čo som začal zvyšovať hladinu NO, sa moje erektílna funkcia zlepšovala a po štyroch mesiacoch bola úplne normálna. Je to obrovský  pokrok, keď dokážete byť pánom situácie a pritom si ešte chránite srdce.

Jerry, 34, Atlantic City

 

 

„Moje artritické bolesti v podstate zmizli“

Trpím reumatickou artritídou a každé ráno sa prebúdzam so stuhnutými kĺbmi a bolesťami v rukách a v nohách. Môj stav sa výrazne zlepšil už po jednom mesiaci terapie NO. Kĺby som už nemala také stuhnuté a čo viac, bolesti v rukách a v nohách v podstate zmizli. Žiaden liek na mňa nikey nemal také účinky.“

Alice, 54, Londýn, Anglicko

 

 

 

Ďalšie zázraky sú na dosah:

Budúcnosť objavu NO

Čím viac sa o NO dozvedáme, tým pôsobivejšie sa stávajú jeho liečebné účinky. V dohľadnom čase vyvinie medicína nové techniky liečenia založené na pôsobení oxidu dusnatého pre ešte závažnejšie choroby. Vo svojej knihe som sa sústredil predovšetkým na oxid dusnatý a kardiovaskulárne ochorenia. V tejto kapitole budem hovoriť o vzrušujúcich oblastiach vývoja výskumu NO. Vďaka tejto zázračnej molekule budeme môcť jedného dňa obmedziť riziko vzniku alebo aspoň zmierniť priebeh najrôznejších chorôb, od cukrovky po reumatickú artritídu, od rakoviny po Alzheimerovu chorobu. Výsledky, ktoré boli zatiaľ dosiahnuté, sú len predbežné. Pri iných ochoreniach sú dôkazy presvedčivejšie. Posolstvo je jasné. Keď si zvýšite hladinu NO, prospejete svojmu telu v mnohých smeroch, pretože od oxidu dusnatého je v podstate závislý každý orgán a fyziologický proces v tele.

Terapiou NO nielen zabrzdíte kardiovaskulárne ochorenie, ale oceníte aj jej ďalšie priaznivé účinky.

 

Toľko teda úryvky z knihy dr. L. Ignarra Program Ano NO. Verím, že vás nadchli, ale tú najlepšiu správu som si nechala na záver. Je to súčasne aj odpoveď na otázku, čo je to NITEWORKS: najstručnejšie povedané, je to výživový doplnok, ktorý vyvinul dr. L. Ignarro na základe svojho vedeckého objavu.

 

Niteworks je výživový doplnok, ktorý vyvinul na základe svojho vedeckého objavu dr. Louis Ignarro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úplne najlepšia správa však je, že už čoskoro, 9. novembra tohto roku, príde dr. L. Ignarro k nám na Slovensko, aby slávnostne uviedol na náš trh výživový doplnok NITEWORKS.

Je pre mňa naozaj veľká česť, že sa budem môcť zúčastniť na seminári s dr. L. Ignarrom, ktorý bude sprevádzať túto výnimočnú udalosť. A pochopiteľne, veľmi rada vám sprostredkujem všetky informácie, ktoré sa od neho na seminári dozviem.

 

Kým sa tak stane a kým sa NITEWORKS dostane aj k nám, môže každý z nás prispieť svojou trochou – môžeme rozšíriť túto správu medzi svojich blízkych, známych, priateľov. Môžeme ju preposlať lekárom, zdravotníckym pracovníkom, zdieľať na sociálnych sieťach, posielať ju do sveta všetkými možnými spôsobmi.

 

Prečo? Pretože každý z nás sa teraz môže stať pomocníkom pri udržaní zdravia či záchrane ľudského života. A že nejde o okrajovú záležitosť, o tom ste sa mohli presvedčiť z faktov, ktoré som spomínala na začiatku.

 

Na záver pridám ešte jeden, z už citovanej knihy Zdravý životný štýl:

Podľa našich analýz v súčasnosti žije na Slovensku vyše 200 tisíc osôb vo veku od 45 do 64 rokov, ktorí majú mimoriadne vysoké riziko vzniku srdcového infarktu alebo mozgovej porážky. Ide o osoby, ktoré nemajú absolútne žiadne subjektívne ťažkosti, fyzicky vládzu, jesť im chutí, sú na vrchole svojich možností, a preto nemajú pocit, že by si mali skontrolovať krvný tlak, hladinu cholesterolu. Mnohí z nich fajčia a väčšina z nich má nadváhu alebo obezitu.

 

 

Ak máte ďalšie otázky, týkajúce sa výživového doplnku NITEWORKS, rada vám ich zodpoviem. Stačí, ak ich napíšete do Kontaktného formulára.

 

Úryvky z knihy L. Ignarra Program Ano NO – skutočný záchranca života sú publikované so súhlasom vydavateľa tejto knihy, vydavateľstva Práh

 

P.S. Od 15-teho novembra sa Niteworks stal realitou aj u nás, na Slovensku!

 

 
Zdarma e-book o chudnutí

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.