Letné ovocno-jogurtové pohladenie

24.07.2014 10:36

 

Aj keď chudnete, neznamená to, že si nemôžete dopriať sladkosť, najmä ak má prívlastok zdravá. Vyskúšajte jednu takúto pochúťku, v ktorej sme použili len jogurt a ovocie. Letné ovocno-jogurtové pohladenie.

Leto je úžasné z viacerých hľadísk. Ak ho aj nemáte radi pre vyššie teploty, určite ho máte radi kvôli množstvu ovocia a zeleniny, ktoré nám ponúka. Navyše ovocia a zeleniny dopestovaných v našich podmienkach, a teda oveľa viac nabitých vitamínmi a minerálnymi látkami ako sú tie z dovozu, ktoré sa zberajú ešte nedozreté a ktoré dozrievajú cestou k nám z opačnej strany zemegule. O chuti a vôni ani nehovoriac.

 

Ak budete mať niekedy chuť na niečo „onakvejšie“ ako len samotné ovocie, skúste toto letné ovocno-jogurtové pohladenie. Ja som okrem jogurtu použila maliny a čierne ríbezle, ale pokojne môžete použiť akýkoľvek iný druh ovocia.

 

Potrebujeme: ovocie, 500 g Hollandia Selský jogurt biely (toto množstvo postačí na 2 poháre)

 

Postup: Z polovice jogurtu si pripravíme tzv. suchý jogurt: Polovicu jogurtu dáme do cedidla a necháme odkvapkať 12 hodín (odkvapkanú tekutinu vypijeme, je plná dobrých a zdravých vecí). Zvyšnú polovicu jogurtu si rozdelíme na 2 časti a do každej vidličkou roztlačíme ovocie. Kto má rád sladšiu chuť, prisladí si stéviou. A potom už len vrstvíme do pohára: vrstva jogurtu s jedným druhom pretlačeného ovocia, ovocie, vrstva jogurtu s druhým druhom pretlačeného ovocia, ovocie, vrstva tzv. suchého jogurtu, ovocie, atď., vrstva jogurtu s jedným druhom pretlačeného ovocia, až kým sa neprepracujeme po vrch pohára.

Potom stačí už len odložiť na približne ½ hodinky do chladničky a tešiť sa, ako potešíte svoje bruško, dušu aj štíhlu líniu.

 

Dobrú chuť!

Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.