Kaleráby plnené hubami
Potrebujeme: mladé väčšie kaleráby, 250 g čerstvých húb, 1 menšia cibuľa, mleté čierne korenie, mletá rasca, 2 vajcia, soľ, mletá červená paprika, 20 g masla
Postup:
Kaleráby ošúpeme, umyjeme a vnútro vydlabeme. Podliate vodou ich udusíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme ich a okoreníme mletým čiernym korením a rascou a udusíme domäkka. Nakoniec do zmesi primiešame žĺtky. Mäkké kaleráby naplníme udusenými hubami, poukladáme ich do vymastenej ohňovzdornej misy, podlejeme rozpusteným maslom a v rúre zapečieme. Pred dopečením ich vyberieme a na každý dáme kôpku tuhého snehu ušľahaného z bielkov a dáme ešte zapiecť do rúry. Pred podávaním posypeme mletou červenou paprikou.
Recept a fotografia uverejnené so súhlasom www.domarada.sk
Maja Hlavandová
Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:
E-book zdarma
Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.