Kakaová smotanová zmrzlina
Potrebujeme: 500 ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 PL kakaa, 2 PL práškového cukru, 50 gramov nastrúhanej 81-percentnej čokolády
Postup:
Oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme, do vyšľahanej zmesi pridáme kakao. Bielky vyšľaháme osobitne a pridáme ich k vyšľahanej smotane na šľahanie. Pridáme žĺtkovú zmes, spolu dôkladne premiešame šľahačom zapnutým na najnižší stupeň.
Ak nemáme zmrzlinovač, zmes vylejeme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme do mrazničky. Je vhodné približne každých 10 minút zmes prešľahať (aspoň 6-7-krát), aby sme zabránili vytvoreniu zamrznutých kryštálikov. Hotová je po približne 6 hodinách. Ak je necháte v mrazničke dlhšie, pred konzumáciou je potrebné vybrať ju z mrazničky aspoň 20 minút – 25 minút skôr (v závislosti od teploty v miestnosti).
Keďže táto zmrzlina nemá práve málo kJ, doprajte si ju ako hlavné jedlo (nie však ako večeru) a určite doplňte vlákninou a bielkovinami.
Dobrú chuť!
Maja Hlavandová
Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:
E-book zdarma
Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.