Kakaová smotanová zmrzlina

24.07.2014 11:21

Zmrzlina patrí medzi najobľúbenejšie letné pochúťky. Môžeme si ju dopriať aj vtedy, keď chudneme. Len treba vedieť, akú a v akom množstve. Pozrite si recept na kakaovú smotanovú zmrzlinu.

Potrebujeme: 500 ml smotany na šľahanie, 2 vajcia, 2 PL kakaa, 2 PL práškového cukru, 50 gramov nastrúhanej 81-percentnej čokolády

 

Postup:

Oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom pridáme cukor a vyšľaháme, do vyšľahanej zmesi pridáme kakao. Bielky vyšľaháme  osobitne a pridáme ich k vyšľahanej smotane na šľahanie. Pridáme žĺtkovú zmes, spolu dôkladne premiešame šľahačom zapnutým na najnižší stupeň.

 

Ak nemáme zmrzlinovač, zmes vylejeme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme do mrazničky. Je vhodné približne každých 10 minút zmes prešľahať (aspoň 6-7-krát), aby sme zabránili vytvoreniu zamrznutých kryštálikov. Hotová je po približne 6 hodinách. Ak je necháte v mrazničke dlhšie, pred konzumáciou je potrebné vybrať ju z mrazničky aspoň 20 minút – 25 minút skôr (v závislosti od teploty v miestnosti).

 

 

Keďže táto zmrzlina nemá práve málo kJ, doprajte si ju ako hlavné jedlo (nie však ako večeru) a určite doplňte vlákninou a bielkovinami.

 

Dobrú chuť!

Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.