Bezvýčitkové božské rezy

24.07.2014 10:49

Aj keď si strážime štíhlu líniu, sladkého sa nemusíme vzdať úplne. Pochutnajte si na zákusku, pri ktorom nebudete mať výčitky svedomia, že ste porušili diétu.

Takto som ich nazvala, pretože si z nich môžete dať bez výčitiek svedomia, že ste ohrozili svoju líniu. Lebo čo si budeme nahovárať – chuť na niečo sladké máva drvivá väčšina z nás. A tieto rezy sú niečo ako 2 v 1. Uspokojíte chuť na sladké, ale určite z nich nepriberiete. Samozrejme, ak nespapáte celý obsah plechu...

 

Potrebujeme:

Cesto: 4 ks čokoládový puding (použila som z COOP Jednota, 1 balenie s hmotnosťou 45 g), 4 vajcia, 200 ml oleja, 100 g kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok na pečenie

 

Plnka: 1000 g bieleho Selského jogurtu Hollandia, 1000 g tvaroh odtučnený termizovaný Clever, 20 g Solamyl, 2 - 3 čajové lyžičky stévie

a okrem toho cca 1,5 dl silnej čiernej kávy, ktorou pokvapkáme upečený korpus

 

Deň vopred jogurt vylejeme do cedidla a necháme v chladničke odkvapkať do nasledujúceho dňa – to, čo sa odkvapkalo, pokojne vypite.

 

Ako na to:

Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme kryštálový cukor a znova dotuha vyšľaháme. Po jednom za stáleho šľahania pridáme do snehu žĺtky a postupne aj olej. Do vymiešanej zmesi vysypeme čokoládové pudingy, ktoré sme rozmiešali s práškom na pečenie, zľahka premiešame a vylejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme asi 18 minút na 160 stupňoch Celzia.

 

Plnka: Zmiešame odkvapkaný jogurt s tvarohom, stéviou a Solamylom.

 

Upečené a vychladnuté piškótové cesto prerežeme po dĺžke na polovicu, pokvapkáme silnou čiernou kávou a na jednu polovicu rozotrieme polovicu plnky. Prikryjeme druhou polovicou, natrieme zvyškom plnky a dáme do chladničky stuhnúť. Kto chce, môže navrch ešte ozdobiť kakaovým práškom.

 

Pre milovníkov počítania kJ:

Celý zákusok (25 porcií): 18636 kJ, bielkoviny: 192,35 g, sacharidy: 297,4 g, tuky: 275,72 g

Na 1 zákusok: 745 kJ, bielkoviny: 7,67 g, sacharidy: 11,92 g, tuky: 11,02 g

Na porovnanie: 1 karamelový veterník: 1050 kJ, bielkoviny 3 g, sacharidy 26 g, tuky 14 g

 

Dobrú chuť!

Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.