Psychológia chudnutia - chudnutie je v hlave

09.11.2013 18:50

Štíhli ľudia v tom na adresu tých s nadváhou majú jasno: „Nech menej jedia a viac sa hýbu.“

 

Logicky majú pravdu. Nadváhu v drvivej väčšine prípadov spôsobuje to, že zjem viac, ako spálim.

 

Keby to bolo také jednoduché, obéznych by sme spočítali na prstoch jednej ruky, každý si predsa vie spočítať, že 1 + 1 = 2. Tabuliek s energetickými hodnotami potravín je dosť, aj tých, z ktorých sa dozvieme, koľko spálime pri rôznych pohybových aktivitách. Kalkulačku má tiež každý, takže žiaden problém, nie?

 

Ak to nie je žiaden problém, prečo má toľko ľudí nadváhu, prečo je toľko ľudí obéznych, prečo jedných aj druhých pribúda a prečo sme začali hovoriť, že obezita a nadváha nabrali rozmery pandémie?

 

Lebo – HLAVA. Tá, čo by nám mala pomáhať, sa mení na najväčšiu škodnú v revíri. Spôsobí, že 1 + 1 sa rovná nie 2, ale 5, alebo 10 alebo mínus 4. Koniec s logikou, zabudnite na jednotku z matematiky.

 

Ako si poradiť s hlavou, emóciami, ako s nimi uzavrieť dohodu o „spolupráci a vzájomnom neútočení“, aby naša snaha o zdravé a štíhle telo boli tentoraz naozaj víťazmi?

Na tieto otázky budeme hľadať odpovede spolu s psychologičkou Oľgou Bindasovou.

 

Maja Hlavandová

 

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.