Marhuľovo-višňové jednohubky

24.07.2014 10:28

Predstava mnohých ľudí je, že počas chudnutia si nemôžu dopriať žiadne sladkosti. Existujú však sladkosti, ktoré sú zdravé a ktoré jedalniček na chudnutie veľmi vhodne dopĺňajú. Jednou z takých zdravých sladkostí, ktorá je navyše nabitá vitamínmi a minerálnymi látkami, si môžete veľmi rýchlo pripraviť. Pozrite si recept na marhuľovo-višňové jednohubky.    k

Poznáte aj vy dôverne situáciu, keď na vás zvyšok rodiny začne útočiť, že by sa zišlo niečo fajné do bruška a argument, že misa je plná ovocia, nezaberá? Takéto útoky zvyčajne prichádzajú v sobotu a v nedeľu. Teda práve vtedy, keď máte pocit, že ste kuchyni venovali už dosť času. A ak je navyše aj teplo a vôbec nemáte v úmysle zapínať rúru a miesiť a šľahať a piecť, prichádza na rad improvizácia, ktorá by zohľadnila aj čas, aj túžbu po niečom fajnom do bruška.

Tak vznikla aj mňamka, o ktorú sa s vami chcem podeliť, lebo výsledok bol naozaj úžasný.

Postup je taký jednoduchý, že ho pokojne môžete zveriť aj deťom.

 

Marhuľovo-višňové jednohubky

 

Potrebujeme: marhule, višne, tvaroh (použila som 1-percentný z téglika), stévia, mätové lístky, 20 gramov 81-percentnej nastrúhanej čokolády

 

Postup: Tvaroh osladíme stéviou. Marhule prekrojíme na polovice, vyberieme kôstku a namiesto nej dáme kôpku tvarohu. Do prostriedka vložíme višňu, posypeme nastrúhanou čokoládou a ozdobíme lístkom mäty. Práve mäta dodá tejto jednodhubke veľmi zaujímavú a dobrú chuť.

 

Asi nemusím dodávať, že takéto jednohubky si môžete dopriať bez toho, aby utrpela vaša línia. ovocie dodá vášmu telu kopu vitamínov, minerálnych látok aj vlákniny a tvaroh zase prepotrebné bielkoviny aj vápnik. Navyše vďaka nemu znížite glykemický index a budete dlhšie sýti ako keby ste zjedli len ovocie.

Vyskúšajte a určite neobanujete! Malo to jednu-jedinú chybu: neskutočne rýchlo "zmizli"...

 

Dobrú chuť!
Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.