Bezvýčitková božská jahodová zmrzlina

24.07.2014 11:14

 

Aj keď si práve strážite štíhlu líniu alebo keď chudnete, existujú zmrzliny, ktoré si môžete pokojne dopriať. Recept na jednu takú vám prinášame. V článku Bezvýčitková božská jahodová zmrzlina

Táto zmrzlina je moja najobľúbenejšia. A skoro by som povedala, že v lete ani jeden deň bez nej...  Teda, keď ju máme v mrazáku.

 

Potrebujeme: 300 g jahôd, 200 g tvarohu (najlepšie z vaničky), 4 PL bieleho jogurtu (3,5 %), 2 PL Formula 1 Zdravé jedlo vanilkový, komu vyhovuje sladšia chuť, pridá si 1 kávovú lyžičku práškovej stévie

 

Postup:

Čerstvé umyté jahody zmrazíme. Zmrazené jahody v mixéri rozmixujeme, pridáme ostatné suroviny, znova rozmixujeme. Ak nemáme zmrzlinovač, nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme do mrazničky. Približne v hodinových intervaloch premiešame. Po 3,5 – 4 hodinách môžeme podávať. Ak je necháte v mrazničke dlhšie, pred konzumáciou je potrebné vybrať ju z mrazničky aspoň 15 – 20 minút skôr (v závislosti od teploty v miestnosti).

 

 

Môžete použiť aj čerstvé nezmrazené jahody, v takom prípade sa vám však mierne predĺži čas potrebný na stuhnutie zmrzliny.

 

Túto zmrzlinu si môžete dopriať bez akýchkoľvek výčitiek, že ohrozí vaše chudnutie alebo štíhlu líniu. Je nabitá bielkovinami aj vitamínmi a minerálnymi látkami, sacharidov aj tukov má tak akurát. Vďaka nízkemu glykemickému indexu a veľa bielkovinám vás zasýti nadlho.

Dobrú chuť!

Maja Hlavandová

 

Trápi vás pohľad do zrkadla? Nemusí! Návod na telo,s ktorým by ste
chceli bývať, je tu:


 

E-book zdarma

 

Stiahnite si zdarma e-book "11 najčastejších chýb pri chudnutí a ako sa im vyhnúť", v ktorom sa dozviete, čo (ne)robiť, ak chcete schudnúť. Dnes si ho môžete stiahnuť zdarma tu.